Тернополяни поїдуть на Хотинську битву

April 14, 2011 от katana   комментарии (0)

новости

Міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя “Битва націй” відбуватиметься 30 квітня — 3 травня в місті Хотин.

Цього року фестиваль пройде лише вдруге, проте організатори очікують представників із близько десятка країн та декілька тисяч відвідувачів.

Такі масштаби - не дивина, оскільки фестиваль багатоденний і кожного дня є своя програма. Окрім масових боїв, традиційних для подібних фестивалів реконструкцій, будуть відбуватися й індивідуальні повноконтактні бої кращих воїнів. Середньовічна музика, кухня та ярмарок “середньовічного краму” — доповнять враження гостей. Окрім того, гостей приваблює й місце розташування фестивалю — Хотинський замок та територія довкола. Тернополяни, які там побували минулоріч стверджують, що отримали на фестивалі таку порцію вражень, що й досі, коли згадують подію, в памяті можуть відтворити кожну деталь. Поїдуть молоді люди на “Битву” й цього року.

Ми з друзями намагаємося відвідувати подібні фестивалі. Це справжнє видовище і екскурс в минуле,- говорить тернополянин Остап Семко. - Єдине, що не подобається — усе платне. Щоб заїхати на авто — 20 гривень. Місце під намет — ще 20. Потрапити на цікаві турніри — потрібен квиток, ще 10-20 гривень. Трохи в грошах затратно, але дійство варте того. Головне - нормальна інфраструктура. Є де поїсти недорого, покупатись. Туалетів достатньо. Навіть в будиночках можна кімнати знімати, якщо в наметі незручно. Ціна від 50 гривень.

Проте, як ділиться досвідом хлопець, відбути фестиваль можна і за менші гроші. Приміром намет розбити за територією фестивалю, якщо звісно місце буде, а за вхід не платити повної суми, а “домовитися” із працівниками. Вони, як переконався минулого року Остап, лояльні до “диких” фестивальників”.

Аби дістатись до фестивалю з Тернополя знадобиться пів-дня. Спочатку потрібно добратися потягом до Чернівців абож Камянець-Подільська, а звідти - автобусом до Хотина. Більш детальну інформацію про фестиваль, можна отримати на сайті www.battleofthenations.com.ua.

 

Минулого року фестиваль відбувся вперше, але зібрав учасників та глядачів з різних країн. Цьогорічна географія — десяток держав СНД та Європи та тисячі гостей.

http://te.20minut.ua/news/10196158